Webinar: Psihoseksualni razvoj i formiranje karaktera – psihoterapijske priče

Predavač: Nebojša Jovanović, psiholog, psihoterapeut, osnivač OLI centra i OLI metoda, predsednik Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije

Datum: četvrtak, 16. jul 2020.

Vreme: 18:00-21:00h

Cena: 2000 rsd (20€ za uplate iz inostranstva)

Napomena: Webinar će biti organizovan preko Zoom platforme.

Na ovom webinaru govorićemo o tome kako je Frojd opisao stadijume psihoseksualnog razvoja i organizaciju Ega na svakom od tih stadijuma. Šta je to „oralni“, „analni“, „falički“ i „genitalni“ stadijum razvoja i kakvi su karakteri osoba koje ostaju fiksirane u nekom od tih stadijuma. Kako se ponašaju „oralci“, „analci“ i „falički narcisi“ u ljubavi i radu.

Pokušaćemo da odgovorimo na pitanja zašto mnogi staju u psihološkom, emocionalnom i seksualnom razvoju i kako se mogu podstaći da krenu dalje ka zrelijem funkcionisanju.
Govorićemo o traumama i fiksacijama za određene faze razvoja, odbrambenoj regresiji na ranije razvojne faze, kakve odnose grade određene karakterne strukture i mnogo čemu još na ovu temu.

Na ovom webinaru, predavač ima nameru da teorijsku osnovu obogati realnim primerima iz svoje četrdesetogodišnje psihoterapijske prakse. Kako ovi „karakteri“ izgledaju kod ljudi kad odrastu, kako se to posle refletkuje na njihov ljubavni život, na roditeljstvo, na odnos prema poslu, sa kolegama, u ljubavi i radu i šta može sa tim da se uradi, samo su neki od primera o kojima ćemo razgovarati kako bi se što bolje shvatila suština.

Kome je namenjen webinar?

Onima koji se profesionalno bave radom sa ljudima –  psihoterapeutima i edukantima za psihoterapeute bilo kog pravca koji žele da ovu „priču“ o psihoseksualnom razvoju bolje razumeju, psihološkim savetnicima, koučevima.

Ljudima koje zanima dubinska psihologija, uticaj nesvesnog na naš život, onima koji žele da nauče i nešto o sebi.

Svima koji su dovoljno zainteresovani da se udube u ovu temu.

0
рсд 0 ставки

Нема производа у корпи.

crossmenu