Webinar: Kako se razvijamo u samostalne osobe?

-psihoanalitička perspektiva –

(Proces separacije i individuacije po Margaret Maler)

Predavač: Nebojša Jovanović, 

Psihoterapeut, osnivač OLI centra i OLI metoda, predsednik Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije

Datum: petak, 18. septembar 2020.

Vreme: 18:00-21:00h

Cena: 2000 rsd (20€ za uplate iz inostranstva

O čemu ćemo govoriti na webinaru?

„Live and let others live“ – živi i pusti druge da žive. Poznata i lepa poruka, samo što je se retko ko pridržava. Kako da ne kontrolišemo drugoga ako smo zavisni? Kako da se ne plašimo da ćemo u nekom odnosu izgubiti slobodu ako naš identitet nije čvrst? Svi se rađamo potpuno zavisni od drugoga i trebalo bi da se razvijemo u nezavisne individue. Taj proces psihoanalitičari nazivaju „separacija i individuacija“. Na žalost, kod većine ljudi se taj proces nekako zaustavi, zakoči i osoba ne dođe do zrelog stadijuma samostalnosti i individuacije da bi mogla da živi i pusti druge da žive.

Na ovom webinaru govoriću vam o fazama razvoja u procesu separacije i individuacije o kojima je govorila psihoanalitičarka Margaret Maler, kako se zastoji u nekoj od tih faza kasnije odražavaju na razne probleme u ljubavi i radu, kako se pokazuju u psihoterapijskom procesu, kako se može pomoći ljudima da nastave svoj proces osamostaljivanja i individuacije. Kroz puno primera iz prakse i svakodnevnog života, pokušaću da vam približim ove procese na razumljiv i živ način.

Nebojša Jovanović

Kome je namenjen webinar?

Onima koji se profesionalno bave radom sa ljudima –  psihoterapeutima i edukantima za psihoterapeute bilo kog pravca koji žele da ovu „priču“ o procesu separacije i individuacije bolje razumeju, psihološkim savetnicima, koučevima.

Ljudima koje zanima dubinska psihologija, uticaj nesvesnog na naš život, onima koji žele da nauče i nešto o sebi.

Svima koji su dovoljno zainteresovani da se udube u ovu temu.

Ukoliko imate dodatna pitanja ili poteškoće sa prijavom možete nas nazvati na broj 060 340 55 50 ili pisati na mejl oliedukativnicentar@gmail.com

0
рсд 0 ставки

Нема производа у корпи.

crossmenu