Webinar: Bes kod dece i mladih – Kako se izboriti sa tim?

U današnjem vremenu suočavamo se sa čestom pojavom besa kod dece i mladih. Deca ne razumeju dovoljno vlastite emocije pa samim tim ne mogu da ih izraze na adekvatan način, niti da izaberu reakciju u određenoj situaciji, odnosno da kontrolišu i kanališu svoje emocije. Stoga deca i mladi sve češće ulaze u konfliktne situacije sa roditeljima, vaspitačima, nastavnicima i profesorima.

Ovom temom bavimo se na webinaru „Bes kod dece i mladih – kako se izboriti sa tim?“ koji je namenjen roditeljima i svima koji rade sa decom (vaspitači, nastavnici, profesori…).

Cilj webinara je da učesnici razumeju bes kao emociju i komponente ispoljavanja besa, kao i da nauče kako da kod dece razviju sposobnost samokontrole. Da bismo to postigli, neophodno je razumevanje i ispoljavanje emocija kod dece („Osećam se ljuto“, „Osećam se besno“, „Ne mogu da se smirim“…). Cilj webinara je da se steknu znanja kako da deca razviju sposobnost za samoregulaciju, kako da nauče da mentalizuju, odnosno opisuju rečenicama svoja osećanja i da reaguju na razborit, promišljen način.

Polaznici webinara će nakon primene stečenih znanja moći da pomognu deci da razumeju šta su bes i ljutnja, na koji način da ih pravilno iskažu i kako da preuzmu odgovornost za svoje emocije.

Agenda webinara:

  • Šta je bes i kako se ispoljava? – 30 min.
  • Kako roditelji, vaspitači, nastavnici i profesori mogu pomoći deci? Razumevanje emocija, komuniciranje na zdrav način… – 60 min.
  • Tehnike (Trening samoinstrukcija, trening asertivnosti…) – 60 min.
  • Diskusija, pitanja i problemske situacije učesnika – 30 min.

Informacije i prijave:

Datum: 13. novembar (subota)

Vreme: 17:00-20:00h

Cena webinara: 2000  RSD

Za dodatne informacije možete nam se obratiti putem mejla oliedukativnicentar@gmail.com ili nas pozvati na broj +381603405550 (dostupan i viber).

Biografija predavača:

Autor i predavač: dr Tamara Stojanović Đorđević

Tamara Stojanović Đorđević (1981), doktor pedagoških nauka, OLI psihološki savetnik i psihoterapeut. Vanredni profesor na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu i na Visokoj sportskoj trenerskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu. Autor monografija, naučnih i stručnih radova iz oblasti pedagoških nauka. Drži predavanja i seminare o ADHD- u okviru OLI centra kao i predavanja i seminare iz oblasti vaspitanja, obrazovanja i psihoterapije.

Takođe drži edukacije za sportiste u okviru Fudbalskog Saveza Srbije. Živi i radi u Kragujevcu, gde se, pored predavačkog poziva, bavi psihoterapijom.

0
рсд 0 ставки

Нема производа у корпи.

crossmenu