Ciklus iskustveno-edukativnih radionica „Emocionalne sposobnosti“

Ove jeseni spremili smo za vas ciklus “Emocionalne sposobnosti” koji predstavlja seriju od šest edukativno-iskustvenih radionica. Pored toga što ćemo objasniti svaku od sposobnosti, deo radionica rezervisan je za vežbe koje su tu da pomognu u detektovanju emocionalnih disfunkcionalnosti i davanja smernica za njihovo otklanjanje. U nastavku možete pročitati o čemu ćemo učiti na ovim radionicama, kao i sve informacije o načinu prijave i cenama.

Svi imamo urođene i stečene kapacitete za obradu emocija koje je potrebno razvijati kako bismo postigli psihičku i emotivnu zrelost. Ove kapacitete za obradu emocija u OLI metodu zovemo bazične emotivne sposobnosti. Kažemo da je osoba zrela i mentalno zdrava kada je sposobna da voli i radi. Međutim, sposobnost za ljubav i rad su dve složene ljudske sposobnosti i one su, kao „lego kockice“ sastavljene od određenog broja manjih, jednostavnijih kockica – bazičnih emotivnih kompetencija:

1) Sposobnosti za neutralizaciju i mentalizaciju (razboritost psihe)

2) Celovitost „objekta“- (lepak psihe)

3) Konstantnost objekta (stabilizator psihe)

4) Tolerancija na ambivalenciju (usmerivač psihe)

5) Tolerancija na frustraciju (imunitet psihe)

6) Volja (motor psihe)

7) Inicijativa (pokretač psihe)

Bez bilo koje od ovih kockica psiha je defektna. (Osobi „nedostaje neka daska u glavi“ – neka kockica). Sposobnost osobe za ljubav i rad je oštećena. Bez razvijene neutralizacije osoba je u vlasti svojih nagona („kao muva bez glave“), impulsivna, iracionalna i neartikulisana. Bez „lepka“- sposobnosti za celovito doživljavanje druge osobe („objekta“), doživljaji osobe su rascepljeni na crno-beli svet dobra i zla (kaže se da je „odlepila“, sve vidi ili ružičasto ili crno, idealizuje ili mrzi…da “nije čitava”). Bez konstantnosti objekta – stabilizatora psihe, osoba je „nestabilna“, zavisna od drugih. Bez tolerancije na frustraciju – osoba nema imunitet na frustracije koje donosi život, ljubav i rad, „puca pod pritiskom“. Bez tolerancije na ambivalenciju osoba je neodlučna, nesposobna da se suoči sa oprečnim emocijama prema nekome ili nečemu (ili prema sebi) i da odmeri i „preseče“, da se opredeli i donese odluku. Bez volje, osoba je kratkog daha, bez energije da podrži u kontinuitetu sopstvene želje i ciljeve. Bez inicijative osoba je reaktivna, nema „ključ“ za svoj „motor“, potrebno je da je pokrene neko drugi.

Teško je živeti, voleti i raditi bez razvijene bilo koje od navedenih sposobnosti.

Cena: cena svake radionice je 1000 rsd (10 eur za uplate iz inostranstva)
Način plaćanja: Nakon prijave, dobićete instrukcije za plaćanje putem mejla (dinarski račun, PayPal i devizni račun). Plaćanje se vrši najkasnije sedam dana pred svaku radionicu.

Možete se prijaviti na ceo ciklus radionica ili na pojedinačne koje želite da pratite (jednu ili više). Uplate se mogu vršiti sedam dana pred svaku radionicu po 1000 rsd (10 eur) ili možete uplatiti više radionica odjednom, u zavisnosti kako Vam odgovara.

Sadržaj programa i svake radionice možete skinuti OVDE

0
рсд 0 ставки

Нема производа у корпи.

crossmenu