Nebojša Jovanović

Nebojša Jovanović, magistar psihologije, psihoterapeut, savetnik i lifecoach sa nacionalnim i evropskim sertifikatima (EAC, EMCC), edukator. Tri decenije bavi se psihoterapeutskim radom.Osnivač je novog psihoterapijskog pravca – O.L.I. Psihodinamske Integrativne Psihoterapije i, već duži niz godina, edukuje buduće psihološke savetnike, psihoterapeute i life coacheve iz ovog metoda. Predsednik je O.L.I. Centra, Udruženja za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Srbije, Sekcije za Psihoterapiju, Savetovanje i Koučing Društva Psihologa Srbije, Biofidbek Asocijacije Srbije.

Objavio je:  “Biti jedno”-romansiranu psihoanalizu (Esoterija 1998, Beoknjiga 2001), “Susret” (Beoknjiga 2001), “Nečujna muzika postojanja” – ljubavno – naučni roman (Narodna Knjiga 2006), humorističko-psihoanalitičke eseje : “O zvocanju i ljubavi” (Beoknjiga 2002.) i “O zavođenju i ljubavi” (Beoknjiga 2003.), – zbirke humorističke poezije: “Humor na mozgu” (Ošišani Jež 1998.) i “Kokice”(Plato 2000). Ove dve zbirke objedinjene su u izdanju “Zbirka lekovitih gluposti” (Beoknjiga 2004), knjige iz oblasti psihologije: “ADD/ADHD-Deficit pažnje i hiperaktivnost kod dece.” (Centar za Primenjenu Psihologiju 2006, Beoknjiga 2009), i psihofiziologije: “Kako se naštimovati uz pomoć biofidbeka” (Centar za Primenjenu Psihologiju 2005.), Psihologija Uspeha – “Živeti ili Životariti” (Narodna Knjiga 2006., Beoknjiga 2009), kao koautor sa koleginicom Renatom Senić: “Strah od života-o anksioznosti i paničnim napadima” (Beoknjiga 2011).

Nebojša Jovanović, pored edukacija iz O.L.I. metoda, biofidbek i neurofidbek metoda, drži i brojna predavanja, seminare, radionice, edukacije iz različitih oblasti psihologije uspeha: motivacione seminare i predavanja, seminare o taktikama i strategijama uspeha u biznisu, sportu, finansijama, ličnom razvoju, emotivnim vezama, braku, roditeljstvu…Seminari “Deficit pažnje i hiperaktivnost dece” i “Agresivnost dece i omladine” akreditovani su od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije. Većinu ovih aktivnosti sprovodi sa svojom suprugom, ćerkom i saradnicima, preko organizacija čiji je suosnivač – Akademije Uspeha i O.L.I-Centra. Živi i radi u Beogradu.

0